Založ si blog

Záujmy Únie musia byť europoslancovi sväté a nadradené záujmom jeho rodnej krajiny

 

Nasledujúci text je prepis časti politickej rozhlasovej diskusie rádia Slovensko: „Sobotné dialógy“ zo soboty 19.8. 2023 v čase 12:10- 13:00:

 https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1134

 

Čas diskusie: 23:23

Moderátorka:

„Pán Uhrík, vy síce teraz hovoríte veľmi zmierlivo o tom, že tá Európska únia, by sa mala, vlastne, iba zmeniť, ale v skutočnosti vy hovoríte aj o alternatíve vystúpenia z EU, a teda tvrdo ju kritizujete, hoci prináša tie výhody, ktoré ste spomínali.

Je to morálne, keď zoberieme do úvahy, že zároveň ako europoslanec beriete plat okolo desaťtisíc eur, je teda morálne brať takýto vysoký plat od inštitúcie, ktorú takto spochybňujete?“

Odpoveď europoslanca, p. Uhríka:

„Pani moderátorka, čo je toto za otázka, prosím vás? To, teraz za to, že je niekto europoslanec a platí ho Európsky parlament musí len pritakávať a hlasovať, že čo mu tam Európska komisia predloží? Každý musí byť ako Beňová alebo Nicholsonová? To, snáď,nemyslíte vážne!?“

 

 

Z tých slov pani moderátorky o morálnosti správania sa, ktoré adresuje p. Uhríkovi, vyplýva, že europoslanec, keďže ho platí Únia, má uprednostniť záujmy Únie pred záujmami občanov svojej rodnej krajiny, a má len dvíhať ruku za to, čo navrhne Únia. Pretože ho platí Únia.

A ona sa už nesmie kritizovať, už sa nesmie poukazovať na jej nedostatky. Pretože ona je už svätá a nedotknuteľná.

 

Čiže, morálne je to, keď súhlasíme vo všetkom s naším chlebodarcom, pretože nás platí. Keď s ním súhlasíme vo všetkom, nezávisle na tom, či to, čo chce presadiť, spôsobuje niekomu škody alebo nie, či to je morálne alebo nie.

A ak s ním už v niečom nesúhlasíme, ak upozorňujeme na chyby ktoré vznikajú jeho nesprávnym konaním a ktoré, v konečnom dôsledku, prinášajú negatívne dôsledky pre nás všetkých, tak už sme zlí, už si nezaslúžime peniaze, ktoré nám dáva, už konáme nemorálne.

 

Zaujímavý názor pani moderátorky. Či ona sa tiež riadi heslom: „Koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj“?

Myslím, že by v týchto predvolebných diskusiách mohla byť o trochu viac nestrannejšia.

 

Ako do slovenského štátneho rozpočtu každoročne priniesť viac než miliardu eur

22.09.2023

Ako pritiahnuť voliča, z podzvoliteľných preferencií sa presekať do parlamentu a do štátneho rozpočtu Slovenska každoročne priniesť oveľa viac než miliardu eur. Cieľom tohto príspevku je upriamiť pozornosť na problematiku, ktorá má v súčasnom tvrdom predvolebnom boji šancu zaujať a prilákať voliča. Zaujať a prilákať nielen niektorého voliča, teda [...]

Nezabúdajme na hrôzy vojny, aby sme ich nemuseli vidieť v oveľa hroznejšej

08.05.2023

2. svetová vojna znamenala smrť miliónov nevinných ľudí. Milióny zahynuli kvôli túžbe niekoho ovládnuť svet a stať sa pánom všetkého a všetkých. A v súčasnom ozbrojenom konflikte na Ukrajine hynú občania dvoch susediacich národov. Počas 2. svetovej vojny bojovali jedni po boku druhých proti rozpínajúcemu sa fašizmu. Teraz, však, bojujú proti sebe. [...]

A26- Ukrajina krváca a krajiny Únie a Európy sa na nej priživujú a parazitujú

15.10.2022

I. Deti, starí ľudia, všetci občania Ukrajiny neskutočne trpia a členské krajiny EU svojou chamtivosťou a priživovaním sa na nej, k tomu aktívne prispievajú. Ukrajina, podobne ako aj Slovensko, len v oveľa väčšej miere, kruto dopláca na porušovanie jedného z najdôležitejších práv občanov každej krajiny. Práva na spravodlivú kompenzáciu nákladov [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

Ivan Vlček

Demokracia plače, jej najväčší ochrancovia sa tomu smejú a kujú ju na svoj obraz.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 108405x
Priemerná čítanosť článkov: 1936x

Autor blogu

Kategórie